Het drukke leven van veel mensen zorgt er voor dat men steeds vaker gewoon even een korte vakantie wil inlassen. U kunt er uiteraard voor kiezen om deze vakantie gewoon thuis door te brengen, maar de kans dat u dan al snel weer begint te werken is bijzonder groot. Net omwille van deze reden willen steeds meer mensen hun vrije dagen weg van huis doorbrengen. Het is in dat geval goed om te weten welke bestemmingen eventueel voor de hand liggend zijn en welke niet. Een korte vluchtduur is essentieel iedereen die er gewoon eventjes tussenuit wil knijpen. Heeft u interesse om voor een korte vakantie naar Antibes te vliegen? Geen probleem, we vertellen er u op deze pagina graag alles over!Aéroport Nice Côte d’Azur

Laat ons om te beginnen even kijken naar de luchthaven waar u op kunt vliegen wanneer u een korte vakantie in Antibes wenst door te brengen. Antibes zelf beschikt helaas niet over een eigen luchthaven. Wel kunnen reizigers van over heel Europa gebruikmaken van het Aéroport Nice Côte d’Azur. Er wordt over het algemeen wel eens gedacht dat dit een kleine en gemoedelijke luchthaven is, maar niets is minder waar. Aéroport Nice Côte d’Azur is de tweede drukste luchthaven van Frankrijk en het laat zich raden welke de drukste is.

Aéroport Nice Côte d’Azur beschikt daarnaast over de reputatie erg duur te zijn om op te vliegen. Het heeft die reputatie uiteraard te danken aan het algemene prijsniveau van de regio, maar toch is dat onterecht. Prijsvechters als met name Easyjet vliegen namelijk ook op deze luchthaven waardoor u wel degelijk ook goedkope tickets kunt boeken. Overigens vliegen ook tal van andere luchtvaartmaatschappijen op Aéroport Nice Côte d’Azur. De korte vliegtijd zorgt er voor dat de kostprijs over het algemeen wel redelijk beperkt blijft.

Hoelang vliegen naar Antibes?

Een vlucht van België naar Nice duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Het spreekt voor zich dat nagenoeg alle vluchten vanuit Brussel rechtstreeks naar Nice vliegen. Hou er wel rekening mee dat de verplaatsing van Nice naar Antibes eveneens enige tijd in beslag neemt. De afstand tussen Nice en Antibes is ongeveer 22 kilometer. Over het algemeen kunt u deze afstand overbruggen in ongeveer een half uur tijd, maar dat is tijdens de zomermaanden vaak niet mogelijk. Hou er ook rekening mee dat de spitsuren hier vaak extreem druk zijn. Hou daarom steeds rekening met een transfertijd van (minimum) één uur.