Antibes staat mee bovenaan de lijst van populairste vakantieplaatsen van Frankrijk en daar zijn heel veel goede redenen voor aan te halen. Antibes is natuurlijk gelegen in Zuid-Frankrijk, in het departement Alpes-Maritimes. Antibes is gelegen aan de Franse Azurenkust en staat vooral bekend omwille van de vele vakantiegangers die hier over een tweede woning beschikken. Steeds meer mensen kiezen er voor om een buitenverblijf in het buitenland aan te kopen en dan is het zuiden van Frankrijk absoluut meer dan de moeite waard. Het is er tijdens de zomermaanden zo goed als altijd lekker weer en u heeft er alles bij de hand. Dit alles zorgt er voor dat ook oudere mensen zich snel op hun gemak voelen in het mooie, mondaine Antibes.Uitvalsbasis voor o.a. Nice & Cannes

Uiteraard wordt er vaker over Nice & Cannes dan over Antibes gesproken, maar vaak worden beide namen in dezelfde zin aangehaald. Het is namelijk zo dat steden als Nice & Cannes ontzettend duur zijn om te verblijven. Zelfs een gewoon hotel kan er al snel veel geld kosten en lang niet iedereen heeft zomaar zoveel budget beschikbaar tijdens zijn of haar vakantie. Antibes vormt wat dat betreft een interessante keuze. Het spreekt voor zich dat Antibes niet echt goedkoop te noemen is, maar toch ligt het prijsniveau er iets lager dan in net aangehaalde steden. Wilt u graag gebruikmaken van Antibes als uitvalsbasis voor uw vakantie aan de Côte d’Azur, dan is dat met andere woorden helemaal geen probleem en zelfs een absolute aanrader.

Uitgebreide toeristische infrastructuur

Er wordt wel eens gezegd dat Antibes over geen eigen identiteit beschikt en het bijgevolg als het ware teert op de bekendheid van de regio en de omliggende steden. Dat is absoluut niet correct. Antibes beschikt zelf over enkele mooie en interessante bezienswaardigheden. Daarnaast kent deze populaire plaats een zeer leuke en levendige haven waarin het heerlijk vertoeven is. De toeristische infrastructuur van Antibes mag dan in zekere zin iets beperkter zijn dan bijvoorbeeld die van Nice, toch zijn er ruim voldoende mooie en uitnodigende accommodaties terug te vinden. Denk hierbij overigens niet alleen aan hotels, maar ook aan appartementen en zelfs aan vakantiehuizen en villa’s. Antibes is een zeer belangrijke trekpleister voor vakantiegangers van over heel Europa en dat blijkt absoluut ook uit de toeristische infrastructuur.

Met de auto of het vliegtuig naar Antibes

Als reiziger kunt u er voor kiezen om op verschillende mogelijke manieren naar Antibes te gaan. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de auto, maar u kunt ook vliegen naar Antibes. De luchthaven van Nice is bijvoorbeeld zeer dichtbij. Dit zorgt er voor dat mensen niet alleen op vakantie gaan naar Antibes om er één of meerdere weken te spenderen, maar er ook steeds vaker wordt gekozen voor een weekend Antibes. Een vliegticket naar Nice kost u niet veel geld en u staat in amper anderhalf uur op uw vakantiebestemming. Dit alles zorgt er voor dat Antibes een zeer toegankelijke vakantiebestemming is. Geen wonder dus dat steeds meer mensen er voor kiezen om een vakantie Antibes te boeken!