Eén van de belangrijkste redenen van tal van reizigers om op vakantie te gaan naar Antibes is natuurlijk het heerlijke klimaat. Antibes is gelegen in Zuid-Frankrijk en beschikt zodoende over een Mediterraan klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich ook in Antibes door warme, droge zomers en zachte winters. Tijdens de zomermaanden is het er dan ook bijzonder aangenaam vertoeven met temperaturen die overdag tussen de 25 en 30 graden liggen. Het is ongetwijfeld mede omwille van deze reden dat veel mensen er voor kiezen om in Antibes een tweede verblijf te kopen. Het aangename klimaat in combinatie met de prachtige kustlijn nodigt immers uit om er een complete vakantie door te brengen.Warme zomers, zachte winters

Het klimaat van Antibes zorgt er zoals u in de inleiding heeft kunnen lezen voor dat het er tijdens de zomer heerlijk vertoeven is. Tijdens de wintermaanden mag het dan relatief zacht blijven in Antibes, er valt aanzienlijk meer neerslag dan tijdens de rest van het jaar. De maand oktober vormt wat dat betreft de overgangsperiode. Tijdens de zomer valt er slechts af en toe eens een (stevige) bui, maar in het najaar en tijdens de winter komen langere periodes met regen voor. Dit is zeker en vast iets om rekening mee te houden wanneer u er voor kiest om buiten het hoogseizoen een bezoek te brengen aan het mooie Antibes.

Beste reistijd Antibes

Eigenlijk is het, het hele jaar door probleemloos mogelijk om Antibes te bezoeken. Veel hangt echter wel af van de aard van uw bezoek. Wilt u gewoon vertoeven op één van de vele mooie stranden van Antibes en is mooi weer bijgevolg erg belangrijk, dan vormt de zomer natuurlijk de beste periode. In principe stijgen de temperaturen overdag vanaf de maand mei naar waarden boven de 20 graden. Daardoor zijn ook minder drukke maanden zoals mei en juni perfecte maanden om een vakantie in Antibes door te brengen. Dat geldt overigens ook nog voor de maand september, al is het dan vaak wel nog vrij druk in deze streek. Niet vergeten, Antibes ligt tussen Nice & Cannes. Veel vakantiegangers verblijven echter in Antibes en maken van deze plaats hun uitvalsbasis om net vernoemde steden te bezoeken.

Actuele weersverwachting Antibes

Het is natuurlijk heel interessant om te weten over welk klimaat de regio van Antibes beschikt, maar het is nog interessanter om een beeld te hebben van de actuele weersverwachting. Omdat het weer voor veel reizigers belangrijk is hebben we een speciale pagina op deze website geplaatst die u een beeld geeft van de actuele weersverwachting voor de komende dagen in Antibes. Lees snel het actuele weerbericht Antibes hier op Antibes.be.