Ook in 2019 zullen er in Antibes weer verschillende evenementen georganiseerd worden. Zeker in de zomer zijn er aardig wat festivals waarbij de bezoekers in Antibes een breed en gevarieerd programma wordt geboden. Voor ieder wat wils. Bekijk op Antibes.be de komende evenementen Antibes 2019. Houd u er dus als reiziger rekening mee dat bepaalde evenementen voor enige overlast kunnen zorgen. Maar het geeft ook de nodige zomerse ontspanning!1 januari – 31 December 2019 ‘Rondleidingen van de maand’
Office de Tourisme – 42 avenue Robert Soleau of 60 chemin des Sables –  Antibes
– ‘Het oude Antibes’ in het Frans: elke dinsdag om 10 uur.
– ‘Het oude Antibes’ in het Engels: 7, 14 en 20 en 27 juni om 10 uur. – Natuurreis op het ” Tyrus-Poil ” kustpad in het Frans: 29 mei, 9 en 15 juni om 14.30 uur en 19, 26 en 9.30 uur.
– ‘The Painters ‘Trail: 7 juni om 14.30 uur en 28 om 10.00 uur.
– Juan-les-Pins, van de Belle Epoque tot de Roaring Twenties: 21 juni om 10 uur.

Vooraf boeken verplicht bij de ‘Office de Tourisme’.
Gemiddelde lengte van de tour: 1 uur en 45 minuten
Tarieven: Volwassenen: 7 € (paar 12 €) / kortingsprijs (8 tot 16-jarigen en studenten): 3,50.

11 Mei tot 6 Oktober 2019 ‘The Shadows of the Styx’
Musée d’Archéologie – Bastion Saint-André Avenue Général Maizière  Antibes
Een ontmoeting tussen archeologie en strips
Het is 205 A.D. Er loopt een seriemoordenaar rond in Leptis Magna, een grote stad in Noord-Afrika. Marcus Seïus Dento, onderzoeker van keizer Septimus Severus, wordt naar de plek gezonden … In een strip van drie delen (Delcourt-edities), levert Isabelle Dethan een historische misdaadroman waarvan de uitkomst alleen op de laatste pagina’s bekend is. De tijdelijke tentoonstelling presenteert ongeveer dertig originele platen en nodigt de bezoeker uit voor een «stapsgewijze analyse» om de tempels, huizen, necropolissen, antic society … te ontdekken, alle thema’s van het dagelijks leven van een Romeinse stad, die veel zullen weerspiegelen archeologische objecten die behoren tot het museum of geleend van andere collecties. Een gedeelte is gewijd aan het werk van Isabelle Dethan, met films en een schetsboekje. De tentoonstelling is ontworpen door het Gallo-Romeins Museum en de site is van Saint-Romain-en-Gal – Vienne en aangepast voor de presentatie in Antibes door het Archeologisch Museum.

18 Mei – 31 Oktober 2019 Tentoonstelling – “Gueules d’Acteurs”
Musée Peynet et du Dessin humoristique Place Nationale Antibes
Een eerbetoon aan degenen die de ‘heilige monsters’ van de 7e kunst zijn genoemd. De zes tentoongestelde kunstenaars leggen met een breed scala aan technieken een hoop vast, van portret tot karikatuur, van zwart en wit tot kleur, van filmische snapshots tot stripverhalen, de lekkernijen die deze onvermijdelijke ” gueules ” genoten op een klein of grote scherm, boden ons veel herinneringen.

24 – 26 juni 2019 ‘Best Off Nuits Carrées
Place Nationale Antibes
Selectie van het moderne muziekfestival ‘The Nuits Carrées’ met Hip-Hop, Trip-Hop en ‘black music’.
Bekijk de site Nuits Carrées voor meer info!

27 – 29 juni 2019 ‘Nuits Carrées
Amphithéâtre du Fort-Carréavenue du 11 novembre Antibes
Het Nuits Carrées-festival, georganiseerd door de vereniging Label Note, viert zijn 12-jarig bestaan! Dit festival is een onmisbaar evenement geworden in Antibes. Elke avond gaan de deuren open vanaf 19.00 uur, en vanaf 20.00 uur wordt er bijna 8 uur livemuziek gespeeld voor het enorme publiek dat zich verzamelt in het amfitheater van het Fort Carré. Bijna 10.000 mensen zijn aanwezig op de terrassen. Nuits Carrées presenteert veel artiesten uit de hiphop, jazz of electro scene. En voor de eerste keer, een rockavond! Om het nieuwe decennium van zijn bestaan ​​op een geweldige manier te beginnen, heeft het festival een nieuwe live avond toegevoegd aan de voet van het Fort Carré. Het doel: de esthetiek van Rock benadrukken!
Bekijk de site Nuits Carrées voor meer info!

28 – 30 juni 2019 ‘Saint-Pierre’ viering
Bastion St Jaume32 quai Henri Rambaud Antibes
Bastion Saint-Jaume Drie dagen festiviteiten ter ere van de patroonheilige van de vissers in het bastion Saint Jaume, in de straten van het oude Antibes en in de baai van Juan-les-Pins. Veel activiteiten en evenementen. Hoogtepunten zijn onder meer: ​​een optocht van boten met papieren lantaarns aan de voet van de kade en vervolgens in Juan-les-Pins, de waterski-demonstratie, de Hoogmis voor zeilers, de processie door de stad, het plaatsen van een krans op zee en de roeiwedstrijd bij het strand van Gravette.

5 – 7 juli 2019 ‘Kampioenschappen VoetVolley’
Pinède Gould  JUAN LES PINS, Antibes
De 20 beste teams van de wereld in ‘VoetVolly’ strijden in het zand van Pinède Gould voor de titel. De aanwezige landen zijn: Frankrijk, Brazilië, Paraguay, Portugal, Italië, VS, Argentinië, Nederland, Israël, Zwitserland, Canada, Duitsland en Spanje. Talrijke acts zullen dit te gekke weekend accentueren, met vele prijzen! De prijsuitreiking is gepland voor zondag rond 17.00 uur.

17 Juli 2019 ‘Concert Duo Köln’
7 avenue Riquet Temple Prostestant ANTIBEES, Antibes
De muzikanten van ‘Duo Köln’ bezoeken opnieuw meesterwerken van klassieke, barok en romantische muziek met deze prestigieuze band van fluit en harp. Ze bieden een nieuwe lezing van Vivaldi’s beroemde “Four Seasons” evenals F.Schubert’s Arpeggione sonata. Daarnaast zullen ze de “Fantasy on the airs of Carmen” van Sarasate, “Prelude & Allegro” van Kreisler, een “Adagio” van Bach, “Alla Turca” van Mozart, “the vocalist n ° 12” van Rachmaninov, uitvoeren.
Fluit: Issam Garfi & Harp: Dora Scapolatempore

Tickets zijn te koop op de dag van het concert vanaf 07:30 uur.

12 Juli – 21 Juli 2019 ‘Jazz à Juan’ – 59ste editie
Square Franck Jay Gould – La Pinèdeboulevard Edouard Baudoin  JUAN LES PINS, Antibes
Start van het zeer bekende jazzfestival ‘Jazz à Juan’. Het festival omarmt een breed scala aan stijlen, met uitvoeringen die populair, elitair, avant-garde of oud zijn. Evenals een diversiteit aan muzikanten: of het nu getalenteerde jongeren zijn die beroemd zijn geworden, innovatieve non-conformisten, klassiek of modern , allemaal leden van de grote jazzfamilie. Festival opgericht in 1960 en mag dus zeker in de evenementen Antibes 2019 kalender niet ontbreken!
Ticketverkoop begint op 7 maart om 10:00 uur
– VRIJDAG 12 JULI JAZZ-FESTIVITEITEN!
– ZATERDAG 13 JULI – 20:30 STEVE GADD BAND & GEORGE BENSON
– ZONDAG 14 JULI – 20:30 – toegang voor genodigden met OMRI MOR – In samenwerking met RED SEA JAZZ FESTIVAL ÉKRAM & JZ FESTIVAL SHANGHAI ELECTRO DELUXE
– MAANDAG 15 JULI – 20:30 DELGRÈS BEN HARPER
– DINSDAG 16 JULI – 20:30 MAGMA KING CRIMSON
– WOENSDAG 17 JULI – 20:30 LOUIS COLE & SNARKY PUPPY
– DONDERDAG 18 JULI – 20:30 DJ Set (tbc) & JAMIROQUAI
– VRIJDAG 19 JULI – 20:30 ELI DEGIBRI KWARTET, CANDY DULFER & DIANA KRALL
– ZATERDAG 20 JULI – 20:30 PINK MARTINI feat. Storm groot Speciale gasten: Jane Birkin / Christophe Willem / … THOMAS DUTRONC ET LES BIEDT MANCHES
– ZONDAG 21 JULI – 20:30 – toegang voor genodigden met ‘NEW GOSPEL FAMILY’, voorafgegaan door een oecumenisch feest van 30 minuten.
Voor meer info bekijk de website JAZZ A JUAN.

12 Juli – 21 Juli 2019 ‘Jammin’ Summer session’
La Pinède – Place nationale  Antibes
Zoals elk jaar viert het ‘Office of Tourism’ de jazz in de straten en op de hoge plaatsen in de stad, via concerten die op verschillende plekken in de stad worden aangeboden. Elke avond is er om 18.00 uur een concert op het podium van de Petite Pinede, rue Jacques Léonetti, op twee stappen van de mythische “Carrefour de la Joie”, één van de hoogtepunten van het nachtleven vereeuwigd door Sidney Bechet. Je luistert naar een aantal kwalitatieve jazzbands, een formidabele selectie van talenten die elk jaar een groter publiek enthousiast en enthousiaster zullen maken. Nieuwe concerten zijn ook in het oude Antibes, Place Nationale, in de prachtige muziektent, die onlangs is ingewijd. Op het programma staan ​​veel uitzonderlijke formaties die verschenen tijdens de tweede editie van Jammin’Juan, de internationale markt voor jazzprofessionals.

13 Juli – 24 augustus ‘Vuurwerk’
Baie de Juan les Pins en Antibes Route  JUAN LES PINS & ANTIBES
Elk jaar bieden de beste ‘pyro-technici’ een complete show van prachtig vuurwerk dat op muziek is gezet en wordt gevolgd door meer dan 10.000 mensen.
– Vuurwerk voor nationale feestdag: 13 juli om 10:00 uur: Antibes – Gravette Bay
– 14 juli om 22.30 uur: baai van Juan-les-Pins
– VUURWERK FESTIVAL: 1, 8 en 15 augustus om 22.30 uur: Baai van Juan-les-Pins
– 24 augustus om 10:00 uur: strand van Fort Carré tot het strand van Brague

20 Juli 2019 ‘Opera concert Sandra Costa’
Eglise Protestante Unie – 7 avenue Niquet –  ANTIBES
Sandra Costa – sopraan
Rémi Bauchmann – Pianist-componist

Na het studeren van ‘lyrische zang’ aan het “Conservatoire” van Luxemburg bij gerenommeerde meesters, heeft de sopraan Sandra COSTA op vele podia in Frankrijk en Europa opgetreden. Haar stem heeft een zeer zeldzaam timbre en de krachtige stem liet haar ook de ‘Golden Talent Award’ winnen van één van de meest prestigieuze muzikanten van dit moment. In het bijzonder werkt ze veel met het Nancy Philharmonic Orchestra van het Thionville Theatre. Ze heeft ook opgetreden met gerenommeerde componisten en muzikanten, zoals de Republikeinse Garde, de Opera van Parijs … Ze treedt op met een zeer breed repertoire, variërend van opera tot moderne muziek (Puccini, Verdi, Bizet en zoveel andere componisten). Elk van zijn uitvoeringen zijn een zeldzaam en uniek moment.