Mensen die er voor kiezen om een vakantie in Antibes door te brengen zullen zonder enige twijfel ook één of zelfs meerdere bezoekjes brengen aan het bekende Cap d’Antibes. Deze kaap is terug te vinden op het beboste schiereiland voor Antibes en biedt reizigers tal van ontspannende mogelijkheden. U kunt hier bijvoorbeeld heerlijk en rustig vertoeven op één van de stranden, maar daarnaast kunt u er ook verschillende mooie wandelingen maken. Eén ding staat vast, wanneer u even wenst te vluchten uit het vaak drukke centrum van Antibes dan kan dit plaatsje de uitkomst bieden. Let wel, tijdens de warme zomermaanden kan het ook hier behoorlijk druk worden.Bezienswaardigheden Cap d’Antibes

Op de kaap zijn verschillende bezienswaardigheden terug te vinden die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. In eerste instantie is er natuurlijk de botanische tuin die de naam Jardin Thuret heeft gekregen. De tuin is zo’n 7 hectare groot en kan op werkdagen helemaal gratis worden bezocht. In de tuin is een groot aantal bloemen en planten terug te vinden van over de hele wereld waaronder enkele bijzonder zeldzame soorten. Liefhebbers dienen deze tuin dan ook beslist eens te bezoeken. Een andere interessante bezienswaardigheid is de vuurtoren Phare de La Garoupe. Tot slot is ook de Sanctuaire de La Garoupe zeker en vast een aanrader om even te bezoeken. Deze is gelegen op een terras en bestaat uit twee delen. Aan de westkust van het schiereiland zijn tot slot nog de Musée Naval et Napoleonien in de oude Batterie du Grillon terug te vinden.

Luxueuze accommodaties Cap d’Antibes

Wilt u niet in Antibes zelf verblijven, maar lijkt het u wel iets om op deze bijzonder luxueuze plaats te vertoeven? Dat kan! Er zijn op het schiereiland verschillende accommodaties terug te vinden waaronder het bekende Cap D’Antibes Beach Hotel. Het moet echter gezegd, de accommodaties die u hier kunt boeken zijn vaak niet de goedkoopste. Het gebied kenmerkt zich sowieso reeds door vele luxueuze hotels en appartementen en dat is hier op hier schiereiland zeker en vast niet anders. Anderzijds, wanneer u wenst te vertoeven in een prachtige omgeving en dat ook nog eens in alle luxe en comfort, dan is een accommodatie boeken op Cap d’Antibes zeker en vast een aanrader!