Antibes is een mooie, aangename en leuke stad die ook op cultureel vlak heel wat te bieden heeft. Mensen die aan Antibes denken, denken uiteraard in eerste instantie vooral aan een leuke en mondaine badplaats met veel luxueuze accommodaties, maar Antibes is veel meer dan dat. Antibes is een stad die uitnodigt om te ontdekken en dat niet in het minst omdat er enkele zeer interessante bezienswaardigheden terug te vinden zijn. Daarnaast beschikt Antibes ook over enkele fantastische musea die iedereen eigenlijk eens bezocht moet hebben. Op deze pagina geven we onze bezoekers graag een duidelijk beeld van de bezienswaardigheden in Antibes alsook in de directe omgeving van deze populaire plaats aan de Franse Azurenkust.Het oude centrum van Antibes

Laat ons beginnen met het oud centrum van Antibes. Dit centrum is absoluut een bezoekje waard. U vindt hier ook de vestiging Antipolis die sinds jaar en dag het karakter van Antibes bepaalt. Een bezoek aan deze vestiging is dan ook absoluut de moeite meer dan waard. Het is gelegen op een mooie locatie en is vrij imposant waardoor u er zeker en vast de nodige foto’s zult kunnen maken.

Kathedraal van Antibes

De kathedraal van Antibes is gedeeltelijk Romaans. De kathedraal is niet alleen een bezoekje waard omwille van het architecturale karakter van het bouwwerk, maar ook omwille van bijvoorbeeld het altaar uit 1515. Naast het priesterkoor vinden bezoekers van de kathedraal overigens een houten Christusfiguur terug op een groot steenblok. Dit steenblok werd vroeger gebruikt als heidens altaar.

Picasso museum – Château Grimaldi

Picasso museum oftewel Chateau Grimaldi in Antibes

Tijdens een vakantie of gewoon een bezoek aan Antibes mag één bezienswaardigheid eigenlijk op geen enkel lijstje ontbreken. Het Château Grimaldi staat uiteraard bekend als één van de woonplaatsen van Picasso. Tegenwoordig is deze locatie het Picassomuseum. In het musuem is een indrukwekkende collectie terug te vinden van werken van de bekende schilder, maar ook vondsten worden er tentoongesteld. Absoluut een aanrader om te bezoeken dus!

Musée d’Archeologie Terrestre et Sous-Marine

De Côte d’Azur is op archeologisch vlak altijd al interessant geweest en is terug te zien in het Musée d’Archeologie Terrestre et Sous-Marine. In dit museum worden archeologische vondsten tentoongesteld die uit de zee afkomstig zijn. Vooral de collectie Romeinse ankers is erg indrukwekkend. Eigenlijk mag ook dit museum op geen enkel verlanglijstje ontbreken.

Port Vauban

Geen bezoek aan Antibes zonder ruim de tijd te nemen om te genieten van alles wat de plaatselijke haven, namelijk Port Vauban te bieden heeft. Op de quai des milliardaires maakt u als bezoeker kennis met ’s werelds grootste en meest luxueuze jachten. Ideaal om even bij weg te dromen. Zeker op mooie, zomerse dagen is het heerlijk om in de haven van Antibes te vertoeven.

Markten in Antibes

Bezoekt u Antibes, zet dan zeker de lokale markten op uw lijstje. Antibes heeft verschillende markten waar u naartoe kunt voor uw verse boodschappen, maar u komt er ook kunstenaars tegen en voor de echte ontspanning bezoekt u natuurlijk de vlooienmarkt.
Klik hier voor de lijst van markten in Antibes